THE BEST SIDE OF VAJINISMUS ILAçLARı

The best Side of vajinismus ilaçları

The best Side of vajinismus ilaçları

Blog Article

Merhaba sevgili okuyucular! Bugün sizlere hayatınızı etkileyebilecek, hatta hayatınızı tehdit edebilecek bir konudan bahsetmek istiyorum: dış gebelik. Kadınların yaşayabileceği bu acı dolu durum, ne yazık ki pek çOkay kişi tarafından hala yeterince bilinmemekte.

Gebeliği kanıtlamak için, rahimde bir gebelik kesesinin varlığını tespit etmek amacıyla ultrason muayenesi yapılır.

Normal şartlarda, bireyler genellikle ilk aşamada dış gebeliğin belirtilerini fark etmeyebilirler. Bazı ektopik gebelik vakalarında, kadınlar adet görmeme, meme hassasiyeti ve mide bulantısı gibi hamileliğin erken belirtilerine veya semptomlarına sahip olabilirler.

Dış gebeliğe hastanın doktor kontrollerini düzenli takip etmesi, eğer aile tamamlanmışsa koruma yöntemlerini uygun şekilde uygulanması annenin olası bir ektopik gebelik tekrarını önler ve anne hayatını tehlikeye atmaktan kurtarır.

Karın ağrısı: Dış gebelikte, genellikle karın alt kısmında şiddetli ve dayanılmaz bir ağrı hissedilir. Bu ağrı, zamanla artabilir ve hareket ettikçe daha da kötüleşebilir.

Cerrahi: İlaç veya bekleme tedavisine uygun olmayan ya da ilaç tedavisine yanıt veremeyen hastalarda cerrahi tedavi uygulanır. Cerrahi yaklaşımda genellikle kapalı yöntem olarak bilinen laparoskopik operasyon tercih edilir.

Kanama: Gebelik dönemi boyunca hafif kanama çOkay yaygın bir durumdur. Ancak normalden fazla miktarda kanama ya dış gebelik farkı da tamamen farklı bir zamanda kanama, dış gebeliğin bir diğer olası belirtisidir.

Erken tanıya olanak sağlayan vajinal ultrasonografinin ve Beta HCG testi kullanımıyla, tanı daha kolay konabilir.

Dış gebelik nadir durumlarda kendiliğinden sonlanabilmektedir. Erken teşhislerde medikal ilaç tedavisi ile sonlandırılmakta bazen de cerrahi işlem gerekebilmektedir.

Dış gebelik normal gebelik gibi sağlıklı ilerleyemez. Döllenmiş yumurta hayatta kalamaz ve büyüyen doku tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.

Rahim içi gebeliklerde olduğu gibi, dış gebelikte de eşler arasında kan uyuşmazlığı varsa daha sonraki gebeliklerde oluşabilecek bebeği koruma amacı ile kan uyuşmazlığı iğnesinin mutlaka yapılması önerilir.

Karın Şişliği: Yeni hamileyseniz, iştahsızlık ve bazı yiyeceklere karşı isteksizlik hissedebilirsiniz. Kesin olarak bilinmese de, sisteminizde hızla artan miktarlarda östrojenin yan etkisi olabilir.Ayrıca, zevk aldığınız bazı yiyeceklerin aniden tamamen size karşı itici olduğunu da görebilirsiniz.

Bir idrar testi: Bu test ya bir test şeridine ya da bir bardağa idrar yapmayı ve ardından bir test şeridini idrar örneğine batırmayı içerir.

Normal bir gebelikte embriyo rahim duvarına implantasyon yaptığında etrafını saran bir kese oluşur ve bu kesenin içinde embriyo büyür.

Report this page